Dukes Of Hazzard

Elokuvat · Stara.fi

Suosittuun televisiosarjaan perustuva Dukes Of Hazzard -elokuva kertoo vauhdikkaista serkuksista, joiden toilailut tuovat ryminää muuten niin rauhalliseen pikkukaupunkiin.

Bo Duke (Sean William Scott) ja Luke (Johnny Knoxville) joutuvat alituiseen jos jonkinlaisiin ongelmiin, mutta onneksi kaunis Daisy-serkku (Jessica Simpson) panee kaikkensa peliin auttaakseen sukulaisiaan.

Pontikankeitto saa väistyä, kun kaupunkiin tulee suuri rallitapahtuma. Pian serkuksille alkaa kuitenkin valjeta, että rallin järjestäjällä (Burt Reynolds) taitaa olla pahat mielessään. Niinpä he päättävät ottaa tämän aikeista selvää. Auttamassa on myös poikien setä Jesse (county-tähti Willie Nelson). Heidän on pelastettava koko piirikunta!

Sarja on aiemminkin muokattu televisioelokuvaksi, mutta valkokankaalla Duken serkukset nähdään nyt ensimmäisen kerran. Jay Chandrasekhar on ohjannut mukavan leppoisan vauhtipätkän, joka sopisi vaikkapa sunnuntai-iltapäivän televisiosessioon. Valkokankaalla kolarit ja vauhti näyttävät hyvältä, mutta tarinan puolesta leffa on keskinkertaista jenkkikamaa.

Elokuva on pullollaan takaa-ajoja, vauhtia, isoja egoja, nopeita autoja, kapakkatappeluja ja viinaa. Kyseessä on siis tuiki tavallinen leffakliseiden täyttämä paketti, jonka lopussa kisan musta hevonen vie voiton mestarin nenän edestä. Been there, done that. Onneksi mukana on myös ns. oikea juoni, joka antaakin mukavasti väriä tarinaan ja tekee siitä hieman tavallista viihdyttävämmän.

Eniten sapiskaa ansaitsee jälleen Sean William Scott, joka ei ilmeisesti tule koskaan pääsemään irti ylinäyttelemisestään. Naama vääntyy joka tilanteessa ylimitoitetusti, ei hänestä saa uutta Jim Carreyta millään. Nyt homma menee hänen osaltaan jo lastenelokuvan puolelle.

Genre: Toiminta/komedia (K11)Ohjaaja: Jay ChandrasekharPääosissa: Seann William Scott, Johnny Knoxville, Jessica Simpson, Burt Reynolds, Willie NelsonKesto: 1h 46minEnsi-ilta: 23.9.2005

Pisteet 3/5