Angelina Jolien adoptio oli laiton?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Angelina Jolie saattaa joutua taistelemaan oikeudessa adoptio-oikeudestaan etiopialaiseen Zahara Marleyksi ristimäänsä lapseen.

Afrikkalaiset viranomaiset ovat määränneet Jolien adoption laillisuuden tutkimusten kohteeksi, sillä heidän mukaansa adoptiota hoitanut amerikkalainen toimisto on johtanut adoptiosta päättäneitä viranomaisia harhaan. Adoptiopapereissa lukee, että Zaharan äiti olisi kuollut, mutta uusien tietojen mukaan äiti kuitenkin on elossa.

Adoptiosta laittoman tekisi se, että etiopialaisen lain mukaan adoptioon tarvitaan biologisen äidin suostumus. Zaharan tapauksessa suostumusta ei todennäköisesti ole saatu, sillä adoption aikoihin Angelina luuli vauvan äidin kuolleen Aidsiin.

Adoption laillisuutta alettiin epäillä, kun mediassa kävi ilmi, että Zaharan biologinen äiti olikin elossa. Jolien adoptoiman Zaharan äidiksi ilmoittautunut 18-vuotias etiopialainen ompelijatar kertoi brittilehdessä tulleensa raskaaksi raiskauksen seurauksena, ja olevansa onnellinen siitä, että vauva pääsi rakastavaan kotiin.

Jos adoptio todetaan laittomaksi, Jolien tulisi anoa adoptiota uudestaan vauvan biologisen äidin suostumuksella. Jos sen sijaan biologinen äiti kieltäytyisi antamasta suotumustaan, aiheuttaisi se ongelmia adoption onnistumiselle. Pahimmassa tapauksessa adoptiosta ei koskaan tulisi laillista.

Angelina itse on varma, että adoptioprosessi meni kaikkien lakipykälien mukaan. Näyttelijättären on kerrottu olevan hyvin omistautunut äiti, ja luopuvan ennemmin omasta hengestään kuin lapsistaan.

Uusimmat