BBC osti Riot-On! -dokumentin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen teknohuumasta kertova Riot-On! -dokumenttielokuva leviää maailmalle, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC osti dokumentin televisio-oikeuden Englantiin.

Riot-On! on ollut kuluvan vuoden aikana elokuva- ja dokumenttifestivaalisuosikki ympäri maailmaa. Elokuva on esitetty festivaaleilla mm. Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa, Australiassa ja Etelä-Koreassa.

Englannissa Riot-On! valittiin Raindance Film Festivalin kilpailusarjaan sekä kilpailemaan The British Documentary Awards -kilpailuun parhaan kansainvälisen dokumenttielokuvan palkinnosta. Samassa sarjassa kilpailevat mm. maailmalla runsaasti huomiota ja menestystä keränneet Super Size Me ja Metallica – Some Kind of Monster.

Riot-On! kertoo vuosina 2000 – 2002 Suomessa toimineen, Riot Entertainment yrityksen, noususta ja tuhosta. Muun muassa Nokialta, AOL Time Warner -mediayhtiöltä sekä maailman suurimpiin asevalmistajiin kuuluvalta, The Carlyle Group:lta, rahoituksensa saaneen Riot Entertainmentin tähtäimenä oli mullistaa matkapuhelimille suunnatut pelimarkkinat.