James Bond ei harrasta turvaseksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kuuluisin agentti, James Bond 007, on saanut sapiskaa terveysalan ihmisiltä seksikäyttäytymisestään. Alan ammattilaisten mielestä Bond ei harjoita juuri lainkaan turvaseksiä.

Lääketieteen julkaisu, The Journal of the Royal Society of Medicine, arvosteli agentin käytöstä mm. elokuvassa Die Another Day, jossa 007 ei käyttänyt kertaakaan kondomia lakanoiden välissä muhinoidessaan. Tästä syystä Bondin katsotaan olevan osasyyllinen sukupuolitautien ja ei-toivottujen raskausten lisääntymiseen.

James Bondin lisäksi sapiskaa sai myös 14 vuoden takainen Basic Instinct -elokuva, jossa oli lehden mukaan peräti kuusi seksikohtausta, joissa ei käytetty kondomia.

– Elokuvissa esitettävät sosiaaliset käyttäytymistavat ovat huolestuttavia, ja ne voivat lisätä sukupuolitautien leviämistä länsimaissa. Elokuvateollisuuden tulisi kannustaa ehkäisyn käyttämiseen ja näyttää suojaamattoman seksin todelliset vaikutukset, tohtori Hasantha Gunasekera totesi lehdessä.