Burnout Revenge (Xbox)

Pelit · Stara.fi

Viime vuonna erittäin suosituksi nousseen Burnout 3 -kaahailupelin seuraaja vie kolaroinnin seuraavalle asteelle. Nyt mällättävää on aiempaa enemmän pääpainon kallistuessa yhä enemmän kolaroinnin puolelle.

Suomenkielinen selostus eri osioiden alussa on mukava lisä. Näin hieman kielitaidotonkin pelaaja saa selvät ohjeet miten toimia ja ansaita pisteitä eri pelimuodoissa. Röyhkeys on valttia. Kilpakumppanit ovat nyt entistäkin taitavampia, ja mikäli he saavat sinut keskeyttämään, heistä tulee kostokilpailijoita, joiden päänahkaa metsästetään jatkossa.

Uutena osiona pelissä on mukana Traffic Attack, jossa tarkoituksena on aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa liikenteen seassa. Samalla kaistalla ajavat lähtevät pienessäkin peräänajossa kuin tykin suusta, eli epärealistisen helposti, varsinkin kun omaan autoon ei tule juurikaan vaurioita. Onneksi vastaantulevien kanssa kolaroidessa pelti rytisee entiseen tapaan.

Crashbreaker-pelimuodossa mukaan on tullut nyt myös tuulikomponentti, joka tulee ottaa huomioon ilmalentoja ajatellen. Myös auton ominaisuudet ovat aiempaa suuremmassa roolissa.

Pelin grafiikka on näyttävää ja tarkkaa. Tosin vauhdin ollessa nopeimmillaan maisemien ihaileminen jää sikseen. Monipuoliset radat tarjoavat paljon vaihtoehtoisia reittejä ja oikoteitä. Keksittyjen ratojen sijaan pelissä on nyt myös oikeita kaupunkeja, kuten Rooma ja Detroit.

Burnout Revenge ei tarjoa mullistavia uutuuksia edelliseen versioon nähden, mutta muutamat uutuudet ovat sitäkin mielenkiintoisempia. Pelaaja voi nyt valita myös useista tehtävistä, kuten mm. ”törmää 100 autoon Traffic Attacissa” ja ”voita kisa kolaroimatta”. Tehtävät tuovat vaihtelua pelkkään kilvanajoon ja kolarointiin.

Pelin teemana voisi olla esimerkiksi ”Kosta ja väistele muiden kostoja.”

Pisteet 4/5