Britneyn lapsen domainilla rahastetaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britney Spearsin ja Kevin Federlinen äskettäin syntynyt poikavauva on joutunut ensimmäisen rahastuksen uhriksi. Hänen nimeään kantava domain, eli internetosoite, varattiin heti nimen selvittyä. Nyt verkko-osoite seanprestonfederline.com on myynnissä eBayssä kahden miljoonan dollarin hintaan.

Myynnissä on myös saman tunnuksen Hotmail-mailiosoite. Sähköpostiosoitteen hinta on kuitenkin vielä vaivaiset viisi dollaria.

Samassa kauppapaikassa on parhaillaan myynnissä myös Britneyn henkilökohtaisia tavaroita, joiden myynnistä saatava tuotto menee hurrikaani Katrinan uhrien auttamiseen. Myynnissä on yhteensä noin 100 tuotetta, jotka ovat peräisin Britneyn kodista.

Pariskunnan pojan, Sean Preston Federlinen, verkko-osoite tullaan mitä luultavimmin ottamaan haltuun oikeusteitse. Vastaavista jutuista on maailmalla jo lukuisia esimerkkejä, ja lähes poikkeuksetta osoitteet ovat päätyneen niiden oikeille haltijoille.

Aiemmin samanlaisia kiistoja ovat käyneet mm. Julia Roberts, Madonna, Nicole Kidman, Pamela Anderson, Carmen Electra, Morgan Freeman ja Pierce Brosnan.

Vastaavia domainkiistoja on nähty myös Suomessa. Pari vuotta sitten medioissa puitiin laajasti mm. ministerien nimien mukaisia net ja com osoitteita. Silloin asialle ei voitu tehdä mitään, ja ainakin osassa tapauksia rekisteröinnin tarkoituksena olikin tuoda vain esille lain aukkoja.