Madonna aneli ABBAn hittiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Madonna on kertonut joutuneensa anelemaan Abbalta lupaa saada lainata ruotsalaisyhtyeen kappaletta omalla Hung Up -singlellään. Hän kirjoitti Abba-yhtyeen Benny Andersonille kirjeen, jossa pyysi lupaa käyttää otteita Gimme Gimme Gimme -kappaleesta.

– Minun piti lähettää edustajani Tukholmaan kirjoittamani kirjeen ja demon kanssa anomaan minulle lupaa käyttää tuota kappaletta. Edustajani kertoi heille kuinka paljon arvostan heidän musiikkiaan ja että kappaleeni olisi kunnianosoitus Abban musiikille, Madonna paljasti.

– Benny ja Björn halusivat kuitenkin vielä harkita asiaa, joten he eivät kertoneet heti päätöstään. He eivät tunnetusti anna kenenkään samplata musiikkiaan, joten he olisivat voineet sanoa ei. Onneksi he eivät kieltäytyneet.

Abban biisinikkarit, Benny Anderson ja Björn Ulvaeus tunnetaan tarkkoina miehinä mitä yhtyeen kappaleisiin tulee. Niitä on saanut lainata vain hyvin harvat ja valitut. Parhaiten tunnetaan teiniyhtye A*Teensin coverit, jotka soivat vuosituhannen vaihteessa ympäri maailmaa. Benny Anderson totesi itsekin, että yleensä lupaa on lähes mahdoton saada.

– Saamme niin paljon kyselyitä ihmisiltä, jotka haluaisivat käyttää musiikkiamme, joten normaalisti kieltäydymme. Tämä oli vasta toinen kerta kun olemme antaneet tällaisen luvan. Annoimme sen, koska ihailemme Madonnaa todella paljon. Sisukas tähti on ollut mukana jo 21 vuotta, Anderson perusteli päätöstään.