Leijonamieli & Putkimiehet : Tartu käteen

Singlet · Stara.fi

Flegmaatikoista tuttu, myös Palefacen kanssa keikkaillut, Leijonamieli on nyt toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa tehdä hiphoppia koneiden sijaan live-bändin kanssa. Miehen kanssa musisoiva Putkimiehet -bändi on syntynyt Leijonamielen vanhoista tutuista. Tuloksena on oikein mielenkiintoista ja raikasta kesätunnelmaa.

Soundillisesti Tartu mun käteen on lähellä esimerkiksi Asan tuoreimman albumin tuotantoa, mutta kuitenkin monipuolisempi ja raikkaampi. Esimerkiksi kertosäkeen torvet (ja tuuba?) ovat huomattavan mielenkiintoinen lisä. Mukana on tuttujen hiphop-soundien lisäksi selvästi vaikutteita myös reggaesta, funkystä ja soulista.

Leijonamielen flow ja miehen tavallista korkeampi mikkisoundi saavat kuitenkin aikaan mielyttävän selkeän kokonaisuuden. Lisäksi kertosäkeissä mukaan tuleva naisvokaali tuo kaivattua vaihtelua ja parantaa yleisfiilistä kummasti. Kasassa on leppoisa kappale, jonka hittipotentiaali on tosin vielä hieman epävarmaa.

Biisi soi pian ensi-iltansa saavassa Tyttö olet tähti -elokuvassa. Yhtyeen debyyttialbumi Lauluja sadepäivän varalle julkaistaan alkuvuodesta 2006. Leijonamieli & Putkimiehet on selvästi yhtye, joka pitää nähdä livenä.

Pisteet 3/5