90-luvun discotähti Captain Jack on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin useaan otteeseen vierailleen Captain Jack -yhtyeen keulahahmo on kuollut. 43-vuotias Franky Gee, oikealta nimeltään Francisco Gutierez, menehtyi aivoverenvuodon seurauksena.

Kuubalaissyntyinen discotähti sai aivoverenvuodon Palmassa, Espanjassa viime viikon maanantaina, juhliessaan kymmenen vuoden artistiuraa. Hänet kuljetettiin pikaisesti sairaalaan, jossa hänen todettiin vajonneen koomaan.

Saksalainen Captain Jack -yhtye nousi suursuosioon kymmenen vuotta sitten debyyttisinkullaan Captain Jack. Sittemmin listoille nousivat miehen kappaleista mm. Soldier Soldier ja Drill Instructor. Yhtye esiintyi 90-luvun puolivälissä useita kertoja suomalaisilla festivaaleilla.

Franky Gee pakeni lapsena perheensä kanssa Kuubasta Yhdysvaltoihin. Nuorena miehenä hän liittyi armeijaan ja sai komennuksen Saksaan vuonna 1988. Saadessaan vapautuksen armeijasta hän päätti jäädä asumaan Saksaan. Siellä hän työskenteli vakuutusmyyjänä kunnes aloitti keikkailun tiskijukkana ja siirtyi sittemmin menestyksekkäästi artistiuralle.