Syksyn Sävel halutaan takaisin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia hittejä yli 30 vuoden ajan esitellyt Syksyn Sävel -kilpailu halutaan takaisin ruutuun. Ohjelman palauttamisen puolesta kerätään parhaillaan adressia.

Syksyn Sävel -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1968. Kilpailun tarkoituksena oli löytää vuoden paras uusi kotimainen iskelmäkappale. 34 vuoden ajan laulukilpailu tarjosi katsojille, muusikoille ja lauluntekijöille ikimuistoisia hetkiä. Viimeisen kerran ohjelma nähtiin vuonna 2001, jolloin voiton vei Janne Tulkki.

Syksyn Sävel -kilpailusta saivat nostetta uralleen mm. Mikko Alatalo ja Erkki Liikanen. Yksi kaikkien aikojen suosituimmista voittajista oli kuitenkin vuonna 1983 kisan voittanut Jonnan Minttu sekä Ville -hitti.

Äskettäin kaikki Syksyn Sävel -voittajat julkaistiin myös tuplakokoelmalla. Levyllä on mukana myös useita kappaleita, joita ei ole aiemmin julkaistu cd-formaatissa.