Apocalyptica valloitti Amerikoissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Apocalyptica-yhtye on juuri päättänyt ensimmäisen Eteläiseen Amerikkan kiertueensa. Yhtye keikkaili turneellaan Chilessä, Argentinassa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Venezuelassa, Meksikossa ja Costa Ricassa. Yleisöä näissä konserteissa oli yhteensä yli 200.000.

Kiertueen suurin keikka nähtiin Bogotassa, Kolumbiassa, jossa yhtyeen näki peräti 85.000 ihmistä. Tapahtuma oli Etelä-Amerikan suurin rockfestivaali. Meksiko Cityssä nähtiin yhtyeen suurin oma keikka, kun yhtyettä oli saapunut seuraamaan yli 10.000 fania.

Seuraavaksi yhtyeen keikkakalenterissa on kiertue Venäjällä ja Ukrainassa. Sen jälkeen Apocalyptica matkaa länteen, kun yhtye nousee lavalle mm. Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa, Saksassa ja Sveitsissä. Tiukan kiertämisen jälkeen yhtyeellä tulee mittariin 140 keikkaa 35 maassa yhteensä 2 miljoonalle kuulijalle.

Yhtye edustaa Suomea kansainvälisen MIDEM-musiikkialan tapahtuman avajaisissa Cannesissa 22. tammikuuta. Seuraavan albuminsa yhtye julkaisee ensi vuonna.