MayBee : Saalis

Singlet · Stara.fi

MayBee -tyttöduo on tähän saakka ollut selkeä väliinputoaja, josta ei ole pidetty meteliä millään saralla. Osin syynä tähän on yhtyeen ensimmäisen levyn heikko menestys, sillä levyn soundimaailma oli kuin Dingon ajoilta lainattua keskinkertaista huttua. Nyt koittaa MayBeen ensimmäinen oikea tuleminen, mikäli se on musiikista kiinni.

Tulevalta albumilta julkaistu ensimmäinen singlelohkaisu Saalis on raikasta ja menevää suomipoppia electro-soundeilla ryyditettynä. Tuotantopuolelta löytyykin Firevision-kaksikko Mikko Tamminen ja Arttu Peljo, jotka ovat päivittäneet yhtyeen tuotantopuolen vihdoin 2000-luvulle.

Kun live-soittimiin isketään vielä mm. Bomfunk MC’s -yhtyeestä tuttu kolmikko Ari Toikka, Wille Mäkinen ja Erik Valkama, on lopputuloksen oltava toimiva, ja sitä se onkin. Nyt soundipuolella mennään satasta kahdeksankympin alueella. Firevision-kaksikon tuotanto kuuluu selvästi lopputuloksessa.

Itse kappale on ihan mukava bileraita, jota tullaan toivottavasti kuulemaan myös radioaalloilla. Kertosäkeen fiilistä pohjustetaan erittäin groovaavassa bridgessä ja ja kertosäkeen alkaessa mennään FV-tyylisellä synamatolla tarttuvaan melodiaan.

Emmin ja Suskin laulusoundi toimii hyvin ja kertosäe on siis tarttuvaa tavaraa. Kertosäkeen jälkeen vuorossa on biisin paras osio, eli todella toimiva kitarariffi.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla tulevan levyn hittiantia, sillä MayBeella on nyt ensimmäistä kertaa menestyksen avaimet käsissään. Peli on vain pelattava oikein.

Pisteet 4/5