Moby palasi punk-artistiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin menestyjä Moby tunnettiin vielä viisitoista vuotta sitten lähinnä punk-artistina. Sitten hän siirtyi konemusiikin pariin ja nousi vuonna 1991 Go -hittinsä ansiosta jättisuosioon klubirintamalla. Nyt punk-henkinen technoartisti on palannut juurilleen.

Mobyn edellinen punk-levy Animal Rights julkaistiin vuonna 1997. Julkaisu saa seuraajan lähiaikoina.

– Olen viime vuosina kirjoittanut massoittain punk-kappaleita. Ne ovat hauskoja ja rosoisia punk rock -kappaleita. Seuraava punk-levyni on jo valmis ja siitä tuli todella hauska. Ehkä julkaisen sen ensi vuonna, Moby ennustaa.

Esikoissingle Go nosti Mobyn klubikansan tietoisuuteen, ja mies on pysynyt pinnalla siitä saakka. Vuonna 1993 hän julkaisi maailman nopeimman technokappaleen Thousand, jonka nopeus oli peräti 1.000 iskua minuutissa. Techno/dance-puolelta hänen suurin hittinsä oli kuitenkin vuoden 1995 tanssihitti Everytime You Touch Me, josta muodostui nopeasti klassikko.

90-luvun loppupuolella Mobyn soundi rauhoittui ja mies julkaisi levyllisen chill-out -osaston kuuntelumusiikkia. Play -albumista tuli jättimenestys, ja lähes jokainen sen kappaleista myytiin mainosten ja elokuvien taustamusiikiksi. Menestynein raita Porcelain soi mainosten lisäksi mm. The Beach -elokuvassa.