Simpsonit kiellettiin Venäjällä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin piirrossarja Simpsonit on vaikeuksissa Venäjällä. Maan poliitikot ovat nimittäin päättäneet, että kyseinen sarja turmelee maan nuorisoa. Simpsonien kanssa samaan ”turmellusta aiheuttavien” sarjojen joukkoon kuuluu useita muitakin pääosin Yhdysvalloista peräisin olevia televisiosarjoja.

Venäjän parlamentin enemmistö puolsi äänestyksessä päätöstä, jonka mukaan televisiokanavien tulee vähentää väkivaltaisten ja turmelevien ohjelmien lähettämistä. Esimerkkiohjelmaksi nostettiin Simpsonit.

– He tekivät juuri sen päätöksen, jota pelkäsimme. Heidän mielestään Simpsonit tulee sulloa väkivaltaisten ja aggressiivisten ohjelmien joukkoon. Nämä piirretyt lisäävät erimielisyyksiä lasten ja vanhempien välillä, Jelena Afanasyeva kertoi.