Vanilla Ice keikalle Suomeen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi:n juuri saamien tietojen mukaan hiphop-legenda Vanilla Ice saapuu Euroopan kiertueellaan keikalle Suomeen ensi viikon perjantaina 18. marraskuuta. Silloin hän nousee Helsingissä ravintola Studio 51:n lavalle.

Keikkakalenterin mukaan Vanilla Ice saapuu Suomeen Latviasta, jonka pääkaupungissa hän esiintyy edellisenä iltana. Suomesta ex-tähti jatkaa Pietariin, jossa hän esiintyy Discoteca Dance Festivalissa. Keikkamatkat ovat kiitettävän pituisia, sillä Pietarista Ice siirtyy Murmanskiin ja sieltä Osloon.

Universumin tiukin valkoihoinen rappari nousi jättimäiseen suosioon vuonna 1990 hitillään Ice Ice Baby, joka on edelleen valkoisen hiphopin klassikko – tosin hieman koomisessa mielessä. To The Extreme -albumi nousi Yhdysvaltain albumilistan ykköseksi ja vietti siellä uskomattomat 16 viikkoa. Tähän mennessä albumia on myyty jo noin 17 miljoonaa kappaletta, joten se on edelleen yksi maailman myydyimmistä hiphop-levyistä.

Megahitti Ice Ice Baby julkaistiin alunperin Hooked -esikoisalbumilla, mutta silloin kappaleesta ei vielä tullut hittiä ja albumia myytiin vain 48.000 kappaletta. Se onkin nykyisin arvokas keräilyharvinaisuus. To The Extreme -levyn jälkeen Vanilla Icen suosio hiipui yhtä nopeasti kuin hänen lanseeraamansa hiusmuoti. Hän oli kuitenkin ehtinyt painaa jalanjälkensä rap-musiikin historiaan.

Ennen uransa hiipumista Vanilla Ice sai kuitenkin peräti neljä kappaletta Britannian viralliselle singlelistalle. Ice Ice Babyn lisäksi hiteiksi nousivat Play That Funky Music, Rollin’ In My 5.0 ja Satisfaction.