Emily Rosen riivaaja

Elokuvat · Stara.fi

Emily Rosen riivaaja ei ole perinteinen kauhuelokuva. Siinä on sekoitettu mielenkiintoisella ja ilmeisen ennennäkemättömällä tavalla kauhuelokuvaa ja oikeussalidraamaa. Suhdeluku noiden välillä on noin 60/40. Tästä syystä elokuvasta saavat jotain irti myös muut kuin kauhuelokuvien ystävät.

Kauhudraama kertoo 19-vuotiaana kuolleen Emily Rosen (Jennifer Carpenter) tarinan. Tositarinan, ainakin jos elokuvan lopputeksteihin on luottaminen. Tarinassa katolinen pappi Moore (Tom Wilkinson) yrittää pelastaa Emilyn sielua ja henkeä tämän jouduttua demonien riivaamaksi.

Emily kuitenkin kuolee manauksen aikana, ja syyllisiä etsitään tämän jälkeen valamiehistön edessä. Löytyykö syyllinen Emilyn kuolemaan uskonnosta, lääkehoidosta, demoneista vai jostain aivan muualta? Isä Moorea puolustaa uraputkessa vauhdilla edennyt Erin Bruner (Laura Linney), joka saa itsekin kokea pimeyden voimien vaikutukset…

Ohjaaja Scott Derrickson käyttää klassista kauhuelokuvan kuvakerrontaa. Elokuvan alussa on mukana paljon kliseitä, kuten lähikuvia kitisevästä tuuliviiristä, kissasta, ampiaisista ja tikittävä kaappikello.

Kun löysät on vedetty pois, voi elokuva alkaa suurin piirtein kliseettömästi. Elokuvan parasta antia on ehdottomasti manauskohtaukset, joista propseja ropisee myös Jennifer Carpenterille, joka tuntuu pelottavan todelliselta.

Myös Laura Linney nousee elokuvasta esiin positiivisesti. Häntä tulemmekin varmasti näkemään jatkossa aiemaa enemmän valkokankaalla. Emily Rosen riivaaja on monipuolinen kauhupätkä, joka antaa muutakin kuin vain kauhua.

Genre: Kauhudraama (K15)Ohjaaja: Scott DerricksonPääosissa: Laura Linney, Tom Wilkinson, Campbell Scott, Colm Feore, Jennifer CarpenterKesto: 2h 02minEnsi-ilta: 4.11.2005

Pisteet 3/5