Ravintolakabareet yleistyneet nopeasti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ravintolat ja yökerhot ovat laajentaneet viime vuosina ohjelmatarjontaansa tavanomaisesta ohjelmasta myös teatterin puolelle. Nyt pikkujoulukansaa viihdyttävät myös kabareet, jotka ovat saaneet suuren suosion, sillä useimmiten ne on toteutettu ammattilaisvoimin.

Erilaisia esityksiä on toki nähty ravintoloissa jo kymmeniä vuosia, mutta kabareen uuden tulemisen veturina toimi tamperelainen Hotelli Ilveksen yökerho, joka aloitti esitykset neljä vuotta sitten. Sittemmin trendi on kasvanut ja tänä vuonna kabareita tarjoillaan jo useissa kaupungeissa ympäri Suomea.

Esimerkiksi Tampereella pyörii loppuvuodesta jo kolme samanaikaista kabareeta. Samanaikaisesti stand-up-illat ovat yleisesti hieman vähentyneet. Trendi on siis kääntynyt suurempien ohjelmakokonaisuuksien puolelle.

Tänä vuonna Ilveksen yökerhossa nähdään Marika Vapaavuoren käsikirjoittama @Penthouse, jota tähdittävät Sari Siikander, Lari Halme ja Sami Hintsanen. Juuri ensi-iltansa saaneen kabareen näytökset on jo lähes loppuunmyyty.

Esityksessä sivalletaan hauskasti ajankohtaisia ilmiöitä tosi-tv:stä Tyky-koulutukseen ja Salarakkaista Tarja Haloseen. Musiikkina kuullaan tuttuja 70-luvun hittejä.