Scooter : Who’s Got The Last Laugh Now?

Albumit · Stara.fi

Saksalainen eurotechnojyrä Scooter sinnittelee yhä levyttävänä artistina. Hulppean, yli kymmenen vuoden menestyksekkään uran jälkeen yhtye julkaisee jälleen uuden albumin. Jo kuopatuksi luultu yhtye sivaltaa epäilijöitä jo levyn nimessä, sillä tuoreen platan nimi on Who’s Got The Last Laugh Now?. Ilmeisesti Scooter nauraa viimeisenä.

Intron jälkeen Hello (It’s Good To Be Back) alkaa The KLF:n 3 a.m. Eternal -kappaleesta lainatulla upealla ”This Is Radio Freedom” pätkällä. Itse kappaleen teema on lainattu D-Mobin We Call It Acieed -klassikosta, joka oli luomassa acid-kulttuuria vuonna 1988. Soundeissa on lainattu myös Cappellaan vuoden 1993 tanssihittiä U Got To Let The Music. Kappale on tuttua scootermaista tanssitavaraa.

Privileged To Witness alkaa FPI Projectin Rich In Paradise -teeman mukaisesti, mutta on muuten cover The Policen (eli Stingin) Walking On The Moon -hitistä vuodelta 1979. Rock Bottom on oikein mainio tamppaustyylinen tanssileka varsinkin kertosäkeensä osalta. Yllättävän rauhallinen The Leading Horse on hakenut yleisfiiliksessään tunnelmaa hiphop-hiteistä, vaikka musiikissa onkin lainattu Vangelista.

Varsinainen yllätys tulee kappaleessa Take Me Baby, joka on alunperin suomalaisen Jimi Tenorin kappale! Se on julkaistu alunperin Tenorin Sugardaddy/Take Me Baby tuplasinkulla vuonna 1997. Jotenkin kappale on päätynyt Scooterin käsiin ja sitä kautta uutena versiona levylle. Lopputuloksena on levyn yleistä linjaa synkempi techorallatus, joka ei tosin kuulu levyn parhaimmistoon.

Apache sekoittaa länkkäritunnelmaa hardhouseen. See Me, Feel Me lainaa 90-luvun kevyttä vokaalitrancea ja kappaleessa kuullaan levyn ainoat naisvokaalit, joista vastaa Nikk. Alkuperäinen kappale on Dee D Jacksonin Automatic Lover vuodelta 1979.

Everlasting Love -kappale lainaa Sandran samannimistä megahittiä vuodelta 1987.

Who’s Got The Last Laugh Now? on tuttua Scooteria, eli tuttuja klassikkokappaleita uudessa tanssimuodossa. Yhtye on aina osannut valita coverinsa hyvin. Yleinen soundimaailma tuntuu tosin ajaneen Scooterin ohi jo muutama vuosi sitten.

Pisteet 3/5