Monopolin uudet tontit äänestyksessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman tunnetuimmista lautapeleistä, Monopoly, täyttää pian 70-vuotta ja samalla peli uusiutuu. Suomenkielisen pelin tontit ovat parhaillaan uusjaossa ja niiden valintaan voi jokainen vaikuttaa. Uudet tontit julkaistaan ensi keväänä Monopoly Tässä ja Nyt -versiossa.

Katujen ja kaupunginosien lisäksi kansa voi äänestää peliin mukaan myös muita kohteita. Mukana ovat mm. Tavastia, Ollympiastadion, Oopperatalo ja Kaapelitehdas.

Suomessa vuonna 1950 Monopoli-nimellä julkaistu peli on opettanut suomalaisille kaupantekoa ja rahankäsittelyä jo yli 50 vuoden ajan.

– Uuden pelilaudan asemat ja julkiset laitokset on päätetty valmiiksi, joten mukaan pääsee Rautatieaseman lisäksi varmuudella Helsinki-Vantaan lentoasema, Kamppi ja Eteläsatama. Alkuperäiseltä laudalta tutut vesi- ja sähkölaitos tulevat vaihtumaan median yhteiskunnallista asemaa kuvastaviin Pasilan TV-torniin ja Sanomataloon, Huoneistokeskus Oy:n markkinointipäällikkö Jaana Painilainen kertoo.

Uudet peliruudut päätetään yksinkertaisella nettiäänestyksellä viikon jaksoissa. Pelilaudalla on kahdeksan värialuetta, joista kunakin viikkona äänestetään kahta kerrallaan. Äänestys alkaa tänään maanantaina 14.11. pelilaudan halvimmista, ruskeista ja vaaleansinisistä ruuduista ja päättyy viikolla 49 perinteisesti kalleimpiin, vihreään ja siniseen värialueeseen.

Kunkin viikon kohteet paljastetaan aina äänestysviikon maanantaina. Ensimmäisellä viikolla äänestyksen kohteina ovat ruskean alueen kaupunginosaehdokkaat Kallio, Hakaniemi, Ruoholahti ja Lauttasaari, joista kaksi päätyy laudalle, sekä vaaleansinisen alueen, Helsingin viihdekohteita edustavat Lasipalatsi, Kaapelitehdas, Tavastia-klubi, Tennispalatsi ja Areena, joista laudalle päätyy kolme eniten ääniä kerännyttä.

Monopoly-peliä on myyty maailmalla yhteensä jo yli 200 miljoonaa kappaletta. Pelimerkkeinä toimivia vihreitää taloja on valmistettu yli viisi miljardia. Pisin keskeytymätön peli on kestänyt 1 689 tuntia, eli 70 päivää. Liikkuvassa hississä on pelattu 384 tuntia, kylpyammeessa 99 tuntia ja pää alaspäin 36 tuntia.

Äänestä suosikkikohdettasi tästä.