Suosikkinäyttelijä sai vankeustuomion

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australialaissyntyinen suosikkinäyttelijä Russell Crowe on tuomittu vuodeksi ehdonalaiseen vankeuteen taannoisesta välikohtauksesta, jossa hän heitti hotellipalvelijaa puhelimella kasvoihin. Näyttelijä menetti malttinsa saatuaan mielestään huonoa palvelua.

Crowe ilmaisi katumuksensa New Yorkissa heti tapahtuneen jälkeen, ja pahoitteli myös mediassa riehumistaan. Oikeudessa hänelle kuitenkin langetettiin tuomio pahoinpitelystä. Kiven sisään näyttelijä ei kuitenkaan joudu, ja mitä ilmeisimmin myös ehdonalaissääntöjä tullaan tulkitsemaan höllästi, jotta hänen mahdollisuutensa harjoittaa ammattiaan säilyvät. Kuvaukset kun vievät näyttelijöitä usein maasta ja maanosasta toiseen.

Maksimirangaistus olisi ollut seitsemän vuoden vankeustuomio, joten Crowe selvisi vähällä. Ehdonalainen tarkoittaa kuitenkin, että pienestäkin uudesta rikkeestä tuomio voi muuttua ehdottomaksi vankeudeksi.

Russell Crowe on tehnyt pitkän päivätyön näyttelijänä. Vuodesta 1990 lähtien hänet on nähty 26 elokuvassa. Varsinainen läpimurto oli kuitenkin vuoden 2000 Gladiator-hittielokuva, josta hän sai myös Oscar-palkinnon. Suosittuja ovat olleet myös L.A. Confidential ja tuore Cinderella Man.