Idols-formaatista taistellaan oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Briteissä pyörivän X-Factor -kykyjenetsintäohjelman tuottaja Simon Cowell on haastettu oikeuteen Pop Idol ja American Idol -formaattien kehittäjän Simon Fullerin toimesta. Cowell toimi aiemmin Pop Idol -ohjelmien päätuomarina, kunnes päätti perustaa kilpailevan formaatin.

Nyt Simon Fuller vaatii Cowellilta peräti 180 miljoonan dollarin korvauksia formaattinsa kopioinnista. Entinen Spice Girlsin manageri Fuller kehitti siis aiemmin Pop Idol -ohjelman, joka tunnetaan Suomessa nimellä Idols. Nyt hänen yrityksensä Simco ja Syco ovat haastaneet entisen yhteistyökumppaninsa oikeuteen.

Cowell vei Pop Idol -ohjelmasta mukanaan uuteen ohjelmaan myös sankan joukon Pop Idol -työryhmän jäseniä, mistä Fuller luonnollisesti suivaantui. Työryhmän jäsenistä ainakin osa oli allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan he eivät saa työskennellä kilpailevissa ohjelmissa, joten uusia oikeusjuttuja on mahdollisesti vielä tulossa.