Faithless : Insomnia 2005

Singlet · Stara.fi

Faithless on kirkkaasti yksi maailman legendaarisimmista koneakteista. Yhtye nousi kansainväliseen jättisuosioon klubirintamalla jo vuoden 1995 joulukuussa, kun se julkaisi ikivihreäksi muodostuneen Insomnia -kappaleensa, joka on kiistatta maailman parhaimpiin tranceviisuihin kuuluva raita.

Vaikka yhtyeeltä on sittemmin julkaistu lukuisia muitakin hittejä, on Insomnia säilyttänyt statuksensa. Nyt, kymmenen vuotta alkuperäisen singlen jälkeen, kappaleesta julkaistaan juhlaversio Insomnia 2005. Versio on päivitetty varsinkin soundipuolella, mutta ei välttämättä oikeaan suuntaan.

Uusi versio ei kerta kaikkiaan potki alkuperäisen veroisesti, joten reaktio myös tanssilattialla on laimea. Mikäli levyhyllystä löytyy jo vuoden 1995 versio, ei tätä uutta 2005 -remakea kannata välttämättä hankkia. Alkuperäinen ansaitsee lähes täydet pisteet ja plussat päälle, mutta uusi versio on jäänyt turhan laimeaksi.

Pisteet 3/5