Ikuinen Big Brother loppuu lyhyeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen versio Big Brother -ohjelmasta loppuu tänä iltana. Meillä kilpailu kesti kolme kuukautta, mutta Saksassa Big Brother astui askeleen pidemmälle, kun kilpailun loppumisajankohtaa ei määritelty lainkaan. Tavoitteena oli siis vuoden 1998 hittielokuva The Truman Show’n tyylinen lähetysvirta.

Saksan Big Brotherin suureelliset suunnitelmat ovat kuitenkin typistymässä ”vain” vuoden kilpailun jälkeen. Maaliskuussa alkanut kilpailu on päätetty lopettaa ensi vuoden puolella. Ohjelmaa varten rakennettiin maailman ensimmäinen Big Brother -kaupunki, jossa oli mm. baari, kuntosali ja keskusaukio.

Maailman pisin Big Brother kilpailu päättyy 26. helmikuuta 2006 kestettyään lähes vuoden päivät. Kilpailun voittaja saa peräti miljoonan euron palkinnon. Syy sarjan lopettamiseen on rajusti pudonneet katsojaluvut.

Muista BB-kisoista poiketen Saksan versiossa kisaajat myös työskentelivät alueella ammattiensa mukaisissa tehtävissä. Sarjaa kuvailtiin sen alkaessa maailman ensimmäiseksi tosi-tv-saippuaoopperaksi.