ABBA ei enää koskaan palaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman menestyneimmistä discoyhtyeistä, ruotsalainen ABBA, ei palaa enää koskaan. Yhtyeen jäsenet ovat jälleen kerran vahvistaneet tämän seikan. Yhtyeen jäsen Björn Ulvaeus kertoi Reutersille maanantaina, että yhtyeellä ei ole aikomusta seurata muiden yhtyeiden malllia ja tehdä paluu.

– Kun energiammme alkoi hiipua 70-luvun lopussa, ajattelimme että miksi meidän pitäisi olla kuin Rolling Stones tai Queen. ABBA oli uramme kohokohta ja monilla yhtyeillä on vain 7 tai 10 vuotta luovaa aikaa. Silti jotkut jatkavat vielä tämän jälkeen, Ulvaeus kertoi.

Yhtyeen fanit ovat toivoneet yhtyeeltä paluuta jo vuosien ajan, ja yhtyeelle on tarjottu paluukeikasta kymmenien miljoonien palkkiota, mutta yhtye on kieltäytynyt tarjouksista. Yhtyettä onkin alettu arvostaa alan ammattilaisten piirissä vasta viime vuosina.

– 80-luvulla olimme uskomattoman epäcooleja. Olimme kuitenkin tehneet kovasti työtä ja panneet itsemme likoon jokaisessa kappaleessa. Ammattilaiset eivät kuitenkaan arvostaneet sitä. Fanimme tietenkin arvostivat ja ihmisethän niitä levyjä ostavat, eivät kriitikot.

Tuorein ABBA-kokoelma sisältää yhteensä yhdeksän CD-levyä ja kaksi DVD-levyä. Massiivinen kokoelma tulee olemaan yhtyeen viimeinen julkaisu.

– Ehdottomasti. Jos minulta kysytään niin kyllä. Pidän ajatuksesta, että nyt kaikki on julkaistu, sillä emme ole voineet tehdä paljon muuta faneillemme muutamina viime vuosina, Ulvaeus kertoi.

ABBA on myynyt yhteensä yli sata miljoonaa albumia. Suurin osa levyistä on erilaisia kokoelmia, jotka on julkaistu yhtyeen 80-luvun alussa tapahtuneen hajoamisen jälkeen. Nykyisin Ulvaeus ja Andersson työstävät Kristina -nimistä show’ta Broadway-muotoon.