Matti -elokuva ensi-iltaan tammikuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman parhaan mäkihyppääjän, Matti Nykäsen, elämään löyhästi sijoittuva fiktiivinen draamaelokuva saa ensi-iltansa 13. tammikuuta 2006. Pääosin viime keväänä ja kesänä kuvattu elokuva kertoo mäkimiehen vaiherikkaasta elämästä.

– Se, että hallitsee hommansa kisamäessä, ei auta Mattia tekemään telemarkeja arkielämässään: Matti kaatuu, kompuroi ja teloo itseään kerta toisensa jälkeen, mutta kuin ihmeen kaupalla hän nousee aina jaloilleen, elokuvan esittelyssä kerrotaan.

Matin tie palvotusta urheilusankarista keltaisen lehdistön kestosuosikiksi on pohjimmiltaan traaginen tarina, mutta erilaisten koomisten toljailujensa huvittavuutta ei edes elokuvan esikuva, todellinen Matti Nykänen, pysty eikä halua kieltää.

– Olen usein toivonut, että olisin ihan tavallinen ihminen ja että minua kohdeltaisiin tavallisena ihmisenä. Mutta enkös minä jo urheilijana asettanut itselleni tavoitteeksi olla enemmän kuin keskivertoihminen? Kai se rooli on vietävä loppuun asti, Matti Nykänen kertoi esittelyssä.

Marko Leinon käsikirjoittaman ja Aleksi Mäkelän ohjaaman elokuvan pääosaa esittää Jasper Pääkkönen. Muissa osissa nähdään mm. Juha Veijonen, Elina Hietala, Elina Knihtilä ja Peter Franzén.