Idols-finalistit tasaväkisiä loppusuoralla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun Idols-kilpailun viimeisen finaalin aloitti Ilkka Jääskeläinen Bryan Adamsin Please Forgive Me -slovarilla vuodelta 1993. Esitys oli varma ja vire pysyi hyvin kohdallaan. Katri aloitti finaalivetonsa Bonnie Tylerin upealla Total Eclipse Of The Heart -hitillä vuodelta 1983.

Toisella laulukierroksella finalistit esittivät omat valintansa. Ilkan kappale oli Celine Dionin The Power Of Love. Esitys ei noussut aivan ensimmäisen kisabiisin tasolle. Katrin oma valinta oli luonnollisesti Stellan Piste, josta Katri teki hitin jo semifinaaleissa.

Kolmannella kierroksella kisaajat lauloivat tuomariston heille valitsemat kappaleet. Ilkka esitti Maroon 5:n This Love -biisin, joka kuulosti yllättävän toimivalta, sillä kappale ei kuulu helpoimpien esitettävien joukkoon. Taustalaulajan määkiminen tosin häiritsi kokonaisuutta pahasti.

Katrille tuomaristo valitsi laulettavaksi No Doubtin Don’t Speak -kappaleen, mikä olikin osuva valinta ja lopputulos upea.

Finaali huipentui kisan voittajalle sävellettyyn kappaleeseen, jonka molemmat kilpailijat lauloivat. Juhlavasti pukeutuneet Ilkka ja Katri esittivät kumpikin kappaleen tasaväkisen hienosti.

Kilpailijoiden laulusoundi oli finaalissa huomattavasti edellisviikkoa parempi, sillä konserttipaikan monitorointia oli parannettu huomattavasti. Ilkka oli ottanut käyttöön korvamonitorit, joita tämänkaltaisessa haasteellisessa keikkapaikassa tarvitsevat myös konkariartistit. Katri luotti perinteisiin monitoreihin, jotka oli tuotu lavan keskelle.

Finalistikaksikon viimeinen kisaviikko on kulunut mediapyörityksessä ja kappaleita harjoitellessa. Ilkka ja Katri ovat saaneet viikon aikana käytännön perehdytystä tulevaan mediamyllytykseen lukuisten haastattelujen muodossa.

Viihdelehti Stara.fi:n saamien tietojen mukaan sunnuntain finaalin jälkeen luvassa on hyvin ansaittu vapaapäivä, mutta jo tiistaina kaksikon kalenterin täyttävät lukuisat haastattelut.

Idols-karsintoihin osallistui 1.300 kilpailijaa neljällä paikkakunnalla. Kilpailun voittaja selviää sunnuntai-iltana kello 22.35 alkavassa suorassa lähetyksessä.