Äideistä parhain palkittiin Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Klaus Härön ohjaama Äideistä parhain -elokuva on voitanut Yhdysvalloissa parhaan ulkomaisen elokuvan Satellite Awards -palkinnon. The International Press Academyn jakamat palkinnot julkistettiin lauantaina Los Angelesissa.

Elokuvan palkinnon otti gaalassa vastaan tuottaja Ilkka Matila. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun International Press Academyn jakama parhaan ulkomaisen elokuvan palkinto tuli Suomeen. IPA on on yksi Amerikan merkittävimmistä riippumattomista toimittajayhdistyksistä, johon kuuluu niin amerikkalaisia kuin ulkomaisiakin elokuvatoimittajia.

Äideistä parhain on saanut menestystä maailmalla aiemminkin. Syyskuussa elokuva valittiin Toronton elokuvajuhlien Contemporary World Cinema –sarjaan, joka esittelee kiinnostavia uusia elokuvia eri puolilta maailmaa. Elokuva sijoittui tuolloin toiseksi. Elokuva on myös valittu Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi.

Äideistä parhain kertoo sotalapsena Ruotsiin lähetetyn 9-vuotiaan Eeron matkasta tuntemattomaan maahan uuden äidin luo. Pääosissa nähdään Topi Majaniemi, Marjaana Maijala, Maria Lundqvist, Michael Nyqvist, Esko Salminen ja Aino-Maija Tikkanen. Elokuva pohjautuu vapaasti Heikki Hietamiehen samannimiseen romaaniin.