Gregorian : The Masterpieces – Decade 1

Albumit · Stara.fi

Gregoriaaninen mieskuoro on julkaissut jo useita levyjä, jotka ovat menestyneet hyvin myös Suomessa. Äskettäin ryhmä käväisi myös esiintymässä Suomessa. Gregorian -kuoron tuorein julkaisu on Gregorian : The Masterpieces – Decade 1, joka tarjoilee rauhoittavia versioita tutuista hiteistä.

Tuplalevyllä on mukana lukuisia tuttuja klassikkoja, kuten Gregorian-versiot HIM-yhtyeen Join Me -hitistä sekä kappaleista Tears In Heaven, Stairway To Heaven, Losing My Religion, With Or Without You, Angels, Nothing Else Matters ja singlenäkin julkaistu upea versio Voyage, Voyage -hitistä.

Pelkällä munkkimeiningillä ei levyä ole toteutettu, vaan mukana on myös Sarah Brightmanin pikkusisko, jonka lauluääni tuo kaivatun pisteen i:n päälle moniin kappaleisiin.

Tuplalevyn ehdottomasti paras raita on Gregorianille varta vasten kirjoitettu Moment In Peace, joka on järisyttävän vaikuttava teos alusta loppuun. Hiphop-taustoilla toteutettu munkkikuoro Brightmanilla ryyditettynä nostaa ihokarvat pystyyn alta aikayksikön.

Stara.fi suosittelee tätä levyä joululahjaksi stressaantuneille vanhemmille, jotka kaipaavat rentoutumista. Ryhmän livekeikasta on myös työstetty mainio DVD, joka on myös näkemisen arvoinen 5.1 soundilla varustettu kokonaisuus.

Pisteet 5/5