Pink Floydin kiertueelle suomalaista tekniikkaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kehitetty sumuvalkokangas on huomioitu hyvin myös maailmalla. Nyt tuotteeseen on tarttunut myös maailmankuulu rock-yhtye Pink Floyd, joka tulee käyttämään sumukankaita konserteissaan.

Lauantaina Digitoday kertoi yhtyeen tilanneen suomalaiselta FogScreen -yritykseltä yhteensä seitsemän sumuvalkokangasta.

Pink Floydin lisäksi myös viihdejätti Walt Disney on tilannut kaksi kangasta käyttöönsä. Kyseisen kaltaisille ”läpikäveltäville” kankaille on hyvinkin suuria mahdollisuuksia esimerkiksi Disney Worldin kaltaisissa turistikohteissa.

Pink Floydin keikat tunnetaan erityisesti visuaalisesta puolestaan. Esimerkiksi eräskin keikka Kööpenhaminassa häiritsi jopa lentokentän toimintaa. Lisäksi On The Run kiertueen konsertti loppui lentokoneen törmäämiseen keikkalavaan.

Yhtye on pyrkinyt olemaan edelläkävijä uuden tekniikan käytössä. Esimerkiksi jättilaserit olivat Pink Floydin keikoilla käytössä ensimmäisten joukossa. Edellisen kerran yhtye esiintyi yhdessä viime kesänä Live 8 -konsertissa Lontoossa.