Metallikaraokea laulajille ja kitaristeille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset heavylaulajat ja -muusikot saavat nyt harjoitella vaikkapa kotona uuden metallikaraoke-DVD:n avulla. Perinteisen karaoken lisäksi mukana on myös kitarakaraoke, jossa artisti voi laulun lisäksi soittaa haluamaansa kappaleeseen myös kitaran.

Kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen karaokelevy, joka sopii laulajille ja kitaristeille. Metallikaraokeksi nimetty DVD sisältää heavymusiikin helmiä koti- ja ulkomailta.

Metallikaraoke sisältää esittäjille neljä eri vaihtoehtoa jotka ovat: Tukilaulun ja kitara, tukilaulu ilman kitaraa, kitaran kanssa ilman tukilaulua ja viimeisenä homma hallussa niminen vaihtoehto jossa mukana pelkät taustat ilman kitaraa ja laulua.

DVD:n tuottaja Jari ”Cyde” Hyttinen kertoo idean synnystä seuraavaa:

– Katsellessani DVD-hyllyjä eräässä musiikkiliikkeessä ihmettelin että miksi kaikki karaokelevyt on tehty vain laulajille. Samalla tajusin että mehän näitä DVD:tä tehdään niin miksipä ei sitten tätäkin. Metallimusasta on hyvä aloittaa sillä sehän on laulusolistien ja kitaran kepityksen ehdotonta valtakuntaa.

Karaokelevyn taustoista vastaa kuusimiehinen orkesteri. Kotimaisista kappaleista mukana on mm. Kotiteollisuus : Helvetistä itään, HIM : Join Me In Death, Children of Bodom: In Your Face ja Teräsbetoni: Orjatar. Ulkomaisella osastolla mukana ovat mm. Led Zeppelin : Whole Lotta Love, AC/DC : Highway To Hell ja alan ehdoton legenda Black Sabbathin Paranoid.