Narnian tarinat hyväksyttiin Kiinassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eilen ensi-iltansa saanut satuelokuva Narnian tarinat : Velho ja leijona on saanut hyväksynnän Kiinan elokuvamarkkinoille, The Guardian kertoi eilen. Kyseessä on vasta kolmas ensi vuodelle ajoittuva Hollywood-elokuva, joka läpäisee Kiinan elokuvatarkastamon tiukan seulan.

Saavutuksen tekee vieläkin suuremmaksi se, että sota-aikaan kirjoitettu Narnia on pinnan alla piilopoliittinen propagandaelokuva.

C.S. Lewisin kirjaan perustuva elokuva saa ensi-iltansa Kiinassa ensi vuoden alussa. Muut kaksi hyväksyttyä elokuvaa ovat King Kong ja Memoirs Of A Geisha. Kiinassa saadaan esittää vain 40 ulkomaista elokuvaa vuodessa.

Tämän kaltaisten sääntöjen ansiosta kotimainen elokuvatuotanto menestyy Kiinassa hyvin. The Guardianin mukaan hieman yli puolet lipputuloista tulee kiinalaisista elokuvista. Viime vuonna elokuvissa käynti lisääntyi Kiinassa 30 prosenttia.