Teho-osaston Goran Visnjic

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi Teho-osasto -sarjasta tutun hurmuri Goran Visnjicin Lontoossa. Karismaattinen tähti valotti sarjan taustoja ja raotti hieman omaa tulevaisuuttaan.

Sairaalasarja Teho-osasto on kuulunut MTV3:n katsojasuosikkeihin viiden vuoden ajan. Näyttelijä Goran Visnjic myöntää, että sarja tarjoaa uuden näkymän hoitohenkilökunnan työhön. Samalla myös lääketieteen viimeisimmät keksinnöt näkyvät tv-ohjelmassa.

Hurmaava näyttelijä Goran Visnjic on ollut tuttu näky Teho-osasto -sarjassa vuodesta 1999 saakka. Omassa kotikaupungissaan Zagrebissa hän on todellinen tähti, ja nyt Lontoon pr-reissullaan hän muistelee mielellään näyttelijäuransa alkuvaiheita.

– Näyttelemisen aloitin jo pienenä poikana Sibenikissä, Kroatissa. Käytössämme oli vanha ja hieno teatteri, missä pääsimme harjoittelemaan. Ajattelin jo silloin, että tätä haluaisin tehdä työkseni. Kotikaupungissani oli paljon lastentapahtumia ja sain sitä kautta kokemusta esiintymisestä yleisön edessä, Visnjic muistelee.

– Ylä-asteella yllätyin, kun sain jopa palkkaa näyttelemisestä. Pian päätin muuttaa Zagrebiin opiskelemaan taiteita ja esiintymistä. Kun minut hyväksyttiin kouluun, sain samalla paikan suuresta teatterista, jossa esitin pitkään Hamletin roolia.

Kovia muutoksia sarjassa

Yhdysvalloissa Teho-osasto, kerää viikoittain miljoonia katsojia ja Suomessa parhaaseen katseluaikaan nähtävä sairaaladraama saa reilut 400.000 silmäparia ruutujen äärelle. Tulevaisuudessa sarjan hahmoista Noah Wyle, alias Dr. John Carter, jättää ohjelman ja siirtyy elokuvien pariin.

– Kesällä vietimme Noahin läksiäisiä ja katsoimme koosteen yhdentoista tuotantokauden jaksoista, siis siitä kuinka hän oli muuttunut vuosien varrella. Noah aloitti 21-vuotiaana nuorena poikana ja nyt hän on 32-vuotias aikuinen mies.

– Samalla hänen roolihahmonsa on kasvanut oppipojasta lääkäriksi, joten Teho-osasto kertoo myös meidän näyttelijöiden elämän kaaren, Visnjic vahvisti.

Oikeat lääkärit ja avustajat auttavat käsikirjoitusten syntymisessä ja kertovat samalla viimeiset vinkit näyttelijöille. He myös neuvovat kuinka työt oikeasti tehdään.

– Sarjan tekeminen näyttää todella sekavalta, kun useat ihmiset pyörivät ympärillä. Jokaiseen kohtaukseen teemme tarkan koreografian ja toimimme lääkärien antamien ohjeiden mukaan.

– Mielestäni on hienoa seurata, kuinka lääketiede on muuttunut vuosien varrella. Ennen sydänäänet otettiin suurilla laitteilla, nyt hoitajilla ja lääkäreillä on pienet käsitietokoneet, jotka pystyvät uskomattomiin suorituksiin.

– Minä jatkan vielä pitkään Teho-osasto -sarjassa, mutta jos hyvä valkokangasrooli irtoaa, lähden toteuttamaan unelmiani, Visnjic valotti tulevaisuutensa suunnitelmia.

Teksti: Timo Repo

Lontoo