Jyrkin parhaat julkaistaan DVD:llä

Viihdeuutiset · Stara.fi

90-luvun loppupuolella televisiossa pyörineen Jyrki -ohjelman parhaita paloja julkaistaan nyt myös DVD:llä. Luvassa on yhteensä kuusi koostetta, joista ensimmäinen julkaistiin eilen. Siinä on mukana otteita vuosilta 1995-1996.

Kotimainen musiikki koki suuren murroksen 90-luvun puolivälissä ja myös Jyrkissä nähtiin vuosikymmenen loppupuolella monia ikimuistoisia esiintymisiä.

Jyrki -ohjelma jatkoi MTV3-kanavalla edeltäjänsä, niin ikään Maikkarillä nähdyn HotHit -ohjelman, linjoilla esitellen runsaasti uusia kotimaisia yhtyeitä ja musiikkivideoita. HotHit esitteli vuosina 1994-1995 suomalaisen dancemusiikin tähdet ja Jyrki puolestaan kotimaisen nuorisorockin menestyjiä vuosina 1995-2001.

Useita kertoja viikossa suorana lähetyksenä tullut Jyrki painiskeli alusta saakka heikkojen katsojalukujen kanssa. Sen edeltäjä HotHit keräsi noin 400.000 katsojaa ruutujen ääreen, mutta Jyrkin ennätys jäi tiettävästi avausjakson 160.000 katsojaan.

Katsojaluvuista huolimatta Jyrki oli tärkeä pop-kulttuurin sanansaattaja, joka edisti osaltaan huimasti kotimaisen pop-musiikin menestystä. Ohjelman kautta tulivat tutuksi myös juontajat Mikko Silvennoinen, Joonas Hytönen, Ville Toivonen, Heta Hyttinen sekä Bomfunk MC’s yhtyeen keulahahmo Raymond Ebanks.

Ensimmäinen Jyrki DVD sisältää ohjelman parhaita paloja ensimmäiseltä tuotantokaudelta. Julkaisu on mainio tapa saada arkistoitua 90-luvun suomalaista pop-kulttuuria myös omaan DVD-kokoelmaan. Sarjan kakkososa tullaan mahdollisesti julkaisemaan jo ensi keväänä.