Marzi Nyman julkaisee soololevyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikin monitoimimies Marzi Nyman julkaisee ensimmäisen soololevynsä 22. maaliskuuta. Marzi astuu nyt ensimmäistä kertaa esiin sooloartistina levyllä, joka kantaa hänen omaa nimeään.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu on Outo tyttö, joka löytyy kaupoista helmikuun lopulla.

– Olen tahtonut kohdella jokaista biisiä erikseen ja etsiä niistä sitä olennaista ydintä, jonka löydettyäni on ollut helppoa tehdä sävellystä tukevia ratkaisuja. Sen tunnelman kristallisoiminen jo säveltäessä on haaste etenkin tekstien kohdalla, kuvailee Marzi henkilökohtaisen sooloalbuminsa maailmaa.

Marzi on tullut tutuksi useiden televisio-ohjelmien studiomuusikkona ja erityisesti Lenni-Kalle Taipaleen bänditoverina. Kitaravirtuoosi on tehnyt menestyksekkäitä keikkoja myös Apulannan, Nylon Beatin, Hemma Beastin ja Trio Töykeiden riveissä.

Ajatus Marzin soololevystä sai alkunsa hänen jammaillessaan rumpali Anssi Nykäsen ja basisti Hannu Rantasen kanssa 90-luvun lopulla. Marzi kiersi maata Anssin ja Harrin kera mitä monimuotoisimmissa kitaranvingutustehtävissä.

– Olen aina pitänyt tavasta tehdä ”teoksia”, joissa niiden esittäjät otetaan huomioon. Kitaratrio on paras konsepti soittaa, jonkinlainen ”kvasi-pyhä kolminaisuus”, jossa kaikilla on paljon vastuuta ja vielä enemmän vapautta, Marzi kertoo.

Levyn työstäminen aloitettiin jo vuoden 2004 alussa.

– Oli raikastavaa ja terveellistä pitää tuuletustauko ja tulla kalibroiduin näkökulmin takaisin työn ääreen, arvioi Marzi levyn tekoprosessia.