Amy Diamond

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi ruotsalaisen teinitähti Amy Diamondin Helsingissä, kun 13-vuotias stara oli saapunut keikalle yhdessä perheensä kanssa. Hyväntuuliselle Amylle Suomen vierailu oli jo toinen.

Ruotsalainen Amy Diamond asui varhaislapsuutensa Englannissa, josta hänen isänsä on kotoisin. Ruotsiin tämä nuori popparin alku muutti vasta 4,5-vuotiaana, joten Amyn sujuvan englanninkielen siemenet kylvettiin jo nuorena.

Hän aloitti laulajanuransa vuoden ikäisenä taaperona. Nykyisin varhaisteini-ikäinen tähti omaa laulutaidon lisäksi myös uskomattoman voimakkaan äänen, jota on kovasti ihmetelty erilaisissa laulukilpailuissa.

Erään kilpailun tuomari totesi Amyn laulavan Shakiran kappaleita paremmin ja voimakkaammin kuin Shakira itse. Ehkä juuri tästä syystä Amy onkin osallistunut peräti kahdeksaan laulukilpailuun, joista hän on voittanut peräti seitsemän. Hän tunnustautuukin kovin kilpailuhaluiseksi.

– Heh, olen ehkä hiukan, mutta se on hauskaa.

Amy itse todisti Helsingissä laulutaitonsa laulamalla mykistyneille toimittajille hittikappalettaan ilman mikrofonia.

Monipuolinen lapsitähti

Ensimmäisen kerran nuori poptähti kokeili siipiään laulukilpailuissa vuonna 2000. Silloin tuli voitto lapsitähdille tarkoitetussa Småstjärnorna -kilpailussa.

Laulamisen lisäksi Amy on harrastanut myös näyttelemistä. Hän on ollut tähän mennessä mukana useissa musikaaleissa ja näytelmissä, mutta nykyisin aika ei enää riitä niihin. Hän on myös lahjakas taitoluistelija, ja on voittanut lajissa useita kultamitaleja.

– Olen luistellut kuusi vuotta, mutta nykyisin en enää luistele, Amy kertoo.

Koululle jää siis musiikkialan töiltä vielä aikaa. Nuori artisti ei kuitenkaan pidä musiikkia koulussa lempiaineenaan, kuten olisi voinut odottaa.

– Lempiaineeni on matematiikka, mutta pidän myös neulomisesta, Amy naureskelee.

Musiikki on aina ollut lähellä Amyn sydäntä, mutta millaisesta ammatista hän unelmoi lapsena, ellei musiikki olisi tullut ammatiksi näin nuorena.

– Ellen olisi artisti, haluaisin tulla isona kampaajaksi.

Ensimmäinen levy

Amy Diamondin ensimmäinen albumi This Is Me Now nousi nopeasti hitiksi, sillä What´s In It For Me -single oli yksi vuoden 2005 soitetuimpia poppiviisuja niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Nuoresta iästään huolimatta Amy halusi pitää langat käsissään jo ensimmäisen levynsä suhteen.

– Kun tein ensimmäistä levyäni, minulle lähetettiin kappaleita ja sain itse päättää laulanko niitä vai en, joten minä valitsin itse kappaleet levylleni, Amy vakuuttaa.

Parhaillaan Amy työstää toista levyään, joka julkaistaan Suomessa ehkä vuoden alkupuoliskolla. Amyn oma musiikkityyli on raikas sekoitus poppia ja r&b:tä. Tyylissä kuitenkin kuuluu hänen henkilökohtaiset mieltymyksensä.

– Minulla ei ole varsinaisia idoleita, sillä kuuntelen paljon radiota ja kokoelmalevyjä, mutta kuuntelen mielelläni esimerkiksi Christina Aguileran, James Bluntin ja Robbie Williamsin musiikkia.

Julkkiksia ja suuria yleisöjä

Tapasimme Amyn NRJ Radio Awards -tapahtuman backstagella, joka suorastaan kuhisi suuria musiikkitähtiä. Amy ei kuitenkaan ollut kiinnostunut bongailemaan muita tähtiä, vaan vietti suurimman osan ajastaan perheensä kanssa.

– Olen jo tavannut paljon ruotsalaisia tähtiä, sillä olen esiintynyt monissa televisio-ohjelmissa, Amy kertoo.

Millaista on esiintyä tuhansien ihmisten edessä?

– Se on todella hauskaa. Pidän esiintymisestä suurille yleisöille, koska se on niin hauskaa.

Suomessa toista kertaa vieraillut Amy muisti myös kehua isäntämaataan.

– Minusta täällä on oikein mukavaa. Melkein kuin Ruotsissa, mutta todella kylmää. Ensimmäinen muistoni Suomesta on Pietarsaaresta. Olimme siellä perheeni kanssa, kun esiinnyin joulukonsertissa.

Keikkailu ja studiotyöskentely vievät nykyisin paljon aikaa, joten se on välillä hieman kortilla. Vapaa-ajallaan Amy on kuin kuka tahansa varhaisteini.

– Kun olen vapaalla, leikin ystävieni kanssa tai olen kotona ja teen kotitehtäviä. Joskus hengailemme myös ostoskeskuksessa, Amy kertoo.

Vuosi 2006 pitää nuoren tähden kiireisenä ja näyttää suuntaa tulevalle suosiolle myös muualla maailmassa.

– Julkaisen uuden levyni Ruotsissa ja toivottavasti myös Suomessa. Lisäksi teen kiertueen ja käyn koulua ja sen sellaista, Amy päättää haastattelun ja suuntaa valmistautumaan esiintymiseensä.

Kuuntele myös Amy Diamond –haastattelu Stara.fi:n podcastissa!

Teksti: Jocka Träskbäck