Juanes : Mi Sangre

Albumit · Stara.fi

Latinomaailmassa jo pitkään supertähden asemassa ollut Juanes yrittää nyt valloittaa myös maailmalla. 12 Latin Grammylla ja seitsemällä Latin Billboard –pystillä palkittu tähti on myynyt urallaan noin viisi miljoonaa albumia.

Nyt Juanes on julkaissut kolmannen albuminsa Mi Sangre, jolta lohkaistu ensimmäisenä single La Camisa Negra on tanssittanut mukavasti myös suomalaisia latinofaneja. Albumi tarjoilee perinteisen latinon lisäksi tosin paljon muutakin.

Levyn aloitusraita Amame yhdistää yllättävän tyylikkäästi rockia ja latinoa. Vauhdikas kappale on potentiaalinen radiohitti, mutta taustan ulinasoundi pilaa tosin hieman kokonaisuutta. Joka tapauksessa se on erittäin räväkkä aloitus levylle.

Energisen alun jälkeen otetaan rauhallisesti kappaleella Para Tu Amor, joka edustaa levyn slovariosastoa. Edelleen oikein tyylikkäästi. Samalla tyylikkäällä linjalla jatkaa vauhdikkaasti Sueños.

La Camisa Negra on menevää latinosettiä, joka saa lantiot liikkeelle. Perinteisestä latinohitistä kappale eroaa terävämmällä biitillään ja tempollaan, joten sitä on helppo tanssia myös ilman salsan tai latinon peruskurssia. Biisin voima on kuitenkin erikoisessa melodiassa ja kertosäkeessä, joka vie mukanaan jo ensimmäisestä kuuntelukerrasta. Kappale ei kuitenkaan edusta levyn yleistä linjaa.

Nada Valgo Sin Tu Amor yhdistää rockin ja slovarin. No Siento Penas liittää puolestaan slovarin ja 60-lukulaisen hurmoksen yhteen. Dámelo saa kuulijan tamppaamaan kantapäätä lattiaan ja Lo Que Me Gusta A Mi kulkee kesätunnelmissa yhdessä Rosario Tijerasin kanssa.

Levyn päättää Tu Guardian, joka lähentelee välillä enemmän brittirockia kuin latinomusiikkia.

Kokonaisuudessaan Juanes ylittäää selvästi odotukset. Monipuolinen levy tarjoaa paljon myös niille, joita latino ei kiinnosta, sillä se on enemmänkin espanjankielistä pop-rockia. Soundillisesti se kulkee jossain The Rasmuksen, Kentin ja Shakiran välimaastossa. Mi Sangre on kerrassaan upea levy, joka sopii useimpiin levyhyllyihin.

Pisteet 5/5