U2 menestyi Grammy-gaalassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Bonon luotsaama pop-yhtye U2 menestyi Yhdysvaltain tärkeimmässä musiikkialan tapahtumassa, Grammy Awards Gaalassa. Irkkuyhtye palkittiin hieman yllättäen peräti viidellä Grammy-pystillä, eli voitti kaikki sarjat, joissa oli ehdolla.

U2 keräsi palkinnot viime vuoden parhaasta kappaleesta ja parhaasta laulusuorituksesta Sometimes You Can´t Make It On Your Own -biisillään. Pysti tuli myös vuoden parhaasta rock-kappaleesta City of Blinding Lights ja lisäksi How To Dismantle An Atomic Bomb -albumi sai vuoden parhaan albumin ja vuoden parhaan rock-albumin palkinnot.

Parhaan uuden artistin pystin sai John Legend, paras soolorap/hiphop-kappale oli Kanye Westin Gold Digger, jossa vierailee Jamie Foxx. West voitti myös parhaan rap/hiphop-albumin Grammyn levyllään Late Registration.

Parhaasta naislaulusuorituksesta palkittiin Kelly Clarkson kappaleestaan Since U Been Gone ja parhaasta mieslaulusuorituksesta Stevie Wonder kappaleestaan From The Bottom Of My Heart. Kelly Clarkson palkittiin myös parhaasta pop-albumista Breakaway.

Parhaan dancekappaleen Grammyn sai The Chemical Brothers kappaleellaan Galvanize. Hitti on mukana myös yhtyeen Push The Button -levyllä, joka oli viime vuoden paras dancealbumi.

Kaikki Grammy-ehdokkaat ja voittajat näet tästä.