Star Wars -näyttelijä kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhemman polven Star Wars -elokuvista tuttu näyttelijä Phil Brown on kuollut. Luke Skywalkerin enoa näytellyt Brown menehtyi torstaina 89-vuotiaana Kaliforniassa. Massachusettsissa syntyneen näyttelijän pitkä ja menestyksekäs elokuvaura alkoi jo 1940-luvulla.

1950-luvulla Brown muutti Englantiin.

Star Wars -elokuvien luoja George Lucas kiinnitti Brownin elokuvansa Eno Owenin rooliin, kun sitä kuvattiin Lontoossa vuonna 1977. Vasta roolin myötä näyttelijä pääsi palaamaan Yhdysvaltoihin, sillä aiemmin hänet oli virheellisesti leimattu kommunistiksi.

Urallaan Phil Brown näytteli Star Warsin lisäksi useissa muissa elokuvissa ja mm. Taisteluplaneetta Galactican uudessa versiossa, joka pyörii parhaillaan myös Suomessa. Vuonna 1999 kuvattu Galactica jäi hänen viimeiseksi työkseen.