Rockperry korkataan jälleen Vaasassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa heinäkuun puolivälissä järjestettävän Rockperry -festivaalin ohjelma alkaa hahmottua. Tänä vuonna lavalle on nousemassa kotimaisen tarjonnan lisäksi myös raskaamman rockin veteraaniyhtye Uriah Heep.

Seitsemännen kerran järjestettävän tapahtuman line-upissa komeilevat kotimaisista nimistä mm. The Rasmus, PMMP, Stratovarius, Tiktak, Lordi, Amorphis, Neljä Ruusua ja vaasalaisten ylpeys Klamydia. Lisäksi Kolmas Nainen heittää Rockperryssä kesän ainoan keikkansa.

Yksi tapahtuman mielenkiintoisimmista esiintyjistä on kuitenkin 80-luvulla menestynyt vaasalainen heavy-yhtye Wild Force, jonka esittämä slovariklassikko I Want you To Stay on yksi parhaita kotimaisia slovareita kautta aikojen.

35-vuotisjuhlaa viettävän englantilaisen Uriah Heep -yhtyeen tunnetuimmat hitit Lady in Black ja Easy Livin ovat soineet maailman radiokanavilla tasaiseen tahtiin.

Rockperry sai alkunsa vuonna 2000 Laihialta. Jo seuraavana vuonna siirrettiin Vaasan Hietasaareen, joka jäi myös nopeasti pieneksi. Sittemmin festivaali on järjestetty Vaasan Vaskiluodossa.