House-musiikin ”isä” keikalle Suomeen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen housemusiikin alkuaikojen supertähti Farley ”Jackmaster” Funk saapuu esiintymään Suomeen ensi lauantaina. Kaikkien aikojen ensimmäisestä house-hitistä vuonna 1986 vastannut tähti nähdään Tampereen Tullikamarilla järjestettävässä House Nation -tapahtuman 10-vuotisjuhlassa.

Farley ”Jackmaster” Funk, oikealta nimeltään Keith Williams, tunnetaan Love Can’t Turn Around -klassikon lisäksi kymmenistä hänen tuottamistaan remikseistä.

Suomeen saapuva tähti oli kehittämässä housemusiikkia yhdessä ystäviensä Frankie Knucklesin, Steve ”Silk” Hurleyn, Mike ”Hitman” Wilsonin ja Fast Eddien kanssa. Tuo housen Dream Team on vastuussa siitä, että maailman klubeilla tampataan nykyisin housepohjaisen konemusiikin tahtiin.

House Nation -tapahtumassa nähdään myös konemusiikin ehdottomasti kuuluisin naistähti Marusha. Saksalainen Marusha nousi listoille ensimmäisen kerran vuonna 1992 julkaistulla Rave Channel -singlellään. Varsinaisen läpimurron hän teki kuitenkin vasta 1994 cover-hitillä Somewhere Over The Rainbow.

Kotimaisista tähdistä tapahtumassa esiintyvät mm. Kim & Uke, Orkidea ja Cosmic Man. House Nation X Tampereen Tullikamarilla ensi lauantaina 25. helmikuuta. Ikäraja 18 vuotta.