Baracuda : Ass Up

Singlet · Stara.fi

Baracudan tuore Ass Up -single on kevään tanssihitti, joka tulee täyttämään tanssilattioita niin klubeissa kuin yökerhoissakin. Biisin soundimaailmassa on käytetty tyylilajina hyväksi 90-luvun dancea, mutta se on yhdistetty toimivasti 2000-luvun eurohumppa-soundiin.

Taustapuoli siis toimii. Kun siihen lisätään vielä erittäin tarttuva kertosäe, niin hitin ainekset on kasassa. Vokaalipuolella naisääni kuulostaa heleän hyvältä. Kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa, sillä tässä on menty yli siitä missä aita on matalin.

Kappaleen lyriikkapuoli on lähes nolla. ”Get your ass up in the air” toistuu suunnilleen satoja kertoja biisin aikana, ja muutaman kuuntelukerran jälkeen se alkaa riistää hermoja toden teolla. Siksi tässä onkin ns. dj:n kauhu, eli kansa haluaa kuulla, mutta dj kyllästyy jo muutaman soittokerran jälkeen. Samaan sarjaan kuuluvat mm. taannoiset jättihitit Macarena ja Bailando.

Dancepumppu Groove Coverage on työstänyt kappaleesta oman versionsa, joka onkin paras versio, sillä siinä on sentään jotain vaihtelua. Ensimmäinen kertosäe kuullaan vasta reilun kahden minuutin jälkeen. Tässä versiossa on hittipotentiaalia.

Alkuperäisen version kaaressa ei ole tarvittavaa vaihtelua, vaan koko viisu mennään samalla monotonisella soundilla paria muutaman sekunnin breikkiä lukuunottamatta. Pisteitä olisi herunut neljä, mutta lyriikka ja monotonisuus vievät rasittavuudellaan kaksi pistettä pistettä. Groove Coveragen versio saa neljä pistettä, joten keskiarvo on kolme.

Pisteet 3/5