Manaaja: Harry Potter johdattaa satanismiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Harry Potter -lastenkirjojen kirjoittaja J.K. Rowling on saanut tiukkaa kritiikkiä erittäin korkealta taholta. Vatikaanin viranomaiset ovat nimittäin syyttäneet hänen Potter-kirjojensa ohjaavan lapsia satanismin pariin.

Roomalaiskatolisen kirkon manaaja Isä Gabriele Amorth on varoittanut, että pimeyden ruhtinaalla on sormensa pelissä nuoren taikurin tarinoissa ja että ne inspiroivat kokonaista sukupolvea satanismin pariin.

– Aloitat Harry Potterin kanssa, mutta päädyt lopulta paholaisen pariin. Ei ole epäilystäkään, ettei näissä kirjoissa olisi paholaisen asiaa. Näiden kirjojen lukeminen lapsena vetää taikuuden pariin, ja siitä ei ole enää pitkä matka satanismiin, Amorth varoittaa.

80-vuotias Amorth on manannut peräti 3.000 henkeä vuoden 1986 jälkeen. Potter on joutunut aiemminkin katolisen kirkon kynsiin, kun Paavi Benedict XVI tuomitsi aiemmin Harry Potter -elokuvat.

Uusimmat