Clooneyn elokuvasta tekijänoikeuskiista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä George Clooneyn tuorein elokuva Syriana on joutunut plagiointisyytösten kohteeksi. Clooneyn omistama tuotantoyhtiö, elokuvajätti Warner Bros ja elokuvan ohjaaja Stephen Gahan on haastettu oikeuteen käsikirjoituksen kopionnista.

Ranskalainen käsikirjoittaja Stephanie Verniault on haastanut joukon väittämällä, että Syrianassa oli ainakin 15 kohtausta, jotka oli kopioitu hänen omasta Oversight-elokuvan käsikirjoituksestaan, jonka hän kirjoitti vuosina 1997 – 2003.

Verniault vaatii oikeusteitse noin kahden miljoonan euron korvauksia. Warner Bros -yhtiön edustaja on ilmoittanut syytösten olevan täysin tuulesta temmattuja ja puolustavansa kantaansa oikeudessa.

George Clooney palkittiin Syriana -elokuvansa sivuosasta aiemmin tänä vuonna Oscar-patsaalla.