Don Johnson Big Band : Road

Singlet · Stara.fi

Don Johnson Big Band menestyi edellisellä pitkäsoitollaan niin hyvin kuin tämän genren yhtye voi vain Suomessa menestyä. Upea levy sisälsi useita loistavia kappaleita. Yhtye tekee paluuta uudella levyllään, jolta nyt julkaistaan ensimmäinen singlelohkaisu Road.

Kappaleen biitti on yksinkertaisen monotoninen eikä taustassa muutenkaan kovin paljon tapahdu. Energia on keskitetty lähinnä kertosäkeeseen, joka on rauhallinen, mutta tarttuva. Kappale on melodialtaan rauhallinen chillailuveto. Tommyn rauhallisen hypnoottinen flow tuo niin ikään turvallisuuden tunnetta.

Varsinkin biisin loppuvaiheessa kuultava Tommyn fiilistely on hienoa kuultavaa. Mukaan tuleva naisvokaali ei oikein sovi pakettin, mutta ei varsinaisesti häiritsekään.

Singlellä on mukana peräti neljä miksausta. Veikka Erkolan työstämä Ercola Remix ei juuri muuta tunnelmaa, mutta terävöittää taustaa koneellisemmaksi ja siten originaalia toimivammaksi. Mukana on myös enemmän naisvokaalia, joka toimiikin paremmin tällä pohjalla. Tuloksena on upean groove houseversio!

Rrimöykk Remix tarjoaa leijuvaa ambientia, joka kasvaa loppuvaiheessa aphextwinmaiseksi mätöksi. Verneri Lumi Remix pysyttelee pääosin samoilla ambient-linjoilla, mutta edeltäjäänsä tiukemmin soundein.

Enter The Rave Arena Remix on nimensä mukaisesti ysärisoundia jostain raven, technon ja The KLF:n välimaastosta. Se ”jokin” jää kuitenkin puuttumaan, joten versio ei säväytä. Ercola Remix vie kuitenkin potin ja sitä kuuntelee mielellään uudelleen ja uudelleen.

Yhtyeen uusi levy julkaistaan 19. huhtikuuta.

Pisteet 4/5