Homolänkkäri kiellettiin vankilassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hyvin menestynyt, mutta paljon kohua aiheuttanut homolänkkäri Brokeback Mountain jää vangeilta näkemättä. Yhdysvalloissa vankilaviranomaiset ovat nimittäin päättäneet, että vahvasti homoseksuaalinen elokuva ei ole sopivaa katsottavaa vankilassa istuville, Boston Herald uutisoi eilen.

Bostonin lähistöllä sijaitsevassa MCI-Norfolk -vankilassa elokuva ehdittiin jo esittää, ja vartija on saanut tästä syystä rangaistuksen. Viranomaisten mukaan kieltopäätös ei kuitenkaan liity homoseksuaalisuuteen, vain seksuaalisuuteen yleensä. Vartija sai rangaistuksen, koska vankilassa ei saa esittää elokuvia, jotka sisältävät väkivaltaa tai seksiä.

Massachusettsin vankilaviraston varajohtaja Ken Ferullo totesi lehdelle kuitenkin, että seksuaalisen aktiivisuuden kitkeminen on vankiloissa yksi vaikeimmista asioista.

– Emme halua lisätä siihen yllyttävää ilmapiiriä täällä. Nämä miehet ovat täällä yksin, jotkut jopa koko loppuelämänsä. Pyöritämme täällä jo omaa ”Brokeback prisoniamme”, hän totesi.