Da Vinci Koodi jälleen vaikeuksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä keväänä ensi-iltansa saava Da Vinci Koodi -elokuva selvisi voittajana plagiaattisyytöksistä, kun lontoolainen oikeusistuin vapautti kirjan kirjoittajan Dan Brownin syytteistä. Nyt myös eräs venäläistutkija väittää, että kirja perustuu hänen teoriaansa.

Venäläinen taidehistorioitsija, Leonardo Da Vinciin erikoistunut tutkija, Mikhail Anikin vaatii nyt Brownilta peräti puolet kirjan tuotoista, eli kymmeniä miljoonia dollareita. Ellei Anikin saa rahoja, hän haastaa Brownin oikeuteen Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Anikinin mukaan kirja perustuu hänen vuonna 2000 kirjoittamaansa Leonardo Da Vinci : Theology In Paint -kirjaan, jossa hän väittää Mona Lisan olleen kristinuskon vertauskuva. Hän kertoi ajatuksistaan Houstonissa, Yhdysvalloissa vuonna 1998, jonka jälkeen paikalla olleet ovat tutkijan mukaan kertoneet asiasta Brownille.

Anikin välittää lisäksi, että hän on keksinyt teorialleen termin ”The Da Vinci Code” ennen kuin se päätyi kirjan nimeksi.

Dan Brownin menestyskirjaan perustuvan elokuvan pääosissa nähdään Tom Hanks ja Audrey Tautou. Da Vinci Koodi saa ensi-iltansa Suomessa 19. toukokuuta 2006.