Above & Beyond : Tri-State

Albumit · Stara.fi

Konemusiikkiin keskittynyt tuottajatiimi Above & Beyond on viimein saanut ulos ensimmäisen pitkäsoittonsa. Aiemmin muiden muassa Madonnaa ja Britney Spearsia remiksannut kolmikko Jono Grant, Tony McGuinness ja suomalainen Paavo Siljamäki on luonut odotusten mukaisesti hienon trancevaikutteisen albumin.

Albumi alkaa kevyen ilmavalla nimikkokappaleella Tri-State, joka on ennemminkin vain neljän minuutin pianointro. Ensimmäinen varsinainen raita on Stealing Time, joka tarjoaa hieman tiukempaa tanssikauraa, mutta jää kuitenkin vaisuksi, eikä kanna seitsemän minuutin kestoa. Biisi sijoittuu soundillisesti kevyen vokaalitrancen ja housen välimaastoon.

World Of Fire nostaa tempoa hieman edeltäjästään. Nyt ollaan jo selvästi trancetunnelmissa. Viisu rullaa hyvin ja energiataso on kohdallaan. Puolivälin hieno breikki nostaa tunnelmaa myös tanssilattialla. Air For Life -kappaleessa naisvokaali on eteerisen kaunista kuultavaa. Selvää hittikamaa. Myös rauhallinen Can´t Sleep tarjoilee eteerisiä prinsessafiiliksiä.

Piano-osastoa edustaa Hope, jossa tuo perinteinen soitin on yhdistetty housebiittiin. Kappale ratsastaa kuitenkin vain pianolla, mikä ei riitä kannattelemaan koko kappaletta. Loppuosan kuoro ei sekäään riitä pelastamaan muuten turhan tylsää raitaa.

In The Past chillailee reilun parin minuutin välipalana, josta Alone Tonight jatkaa vokaalivoittoisena energiapakkauksena. Vokaalit toimivat hyvin ja melodia kantaa pitkälle. Heti perään Good For Me menee liki kuudeksi minuutiksi ambientin maailmaan.

For All I Care edustaa tuoreempaa housesoundia ja eroaa levyn yleisestä linjasta positiivisesti. Loppuosassa mukaan tuleva piano korostaa tunnelmaa. Indonesia on vuorostaan ambientia. Levyn päättää tunnelmallinen vokaalislovari Home, joka onkin levyn parhaita raitoja.

Kundien tuotokset ovat usein olleet selvästi tranceen kallistuvia, mutta ryhmän esikoisalbumilla ei ole selviä tranceraitoja, vaan albumi häilyy jossain housen ja trancen rajamailla ja nojaa vahvasti ambient-osastoon. Lopputulos ei täytä odotuksia ja levy jääkin genrensä keskikastiin.

Pisteet 3/5