Discolegenda kuoli syöpään

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla supersuosioon nousseen Pointer Sisters -yhtyeen jäsen June kuoli tiistaina Los Angelesissa sijaitsevassa sairaalassa. Yhtyeen verkkosivuston mukaan kuolinsyynä oli syöpä.

52-vuotiaana menehtynyt June Pointer oli siskosten nuorin jäsen. Tiedotteen mukaan hän menehtyi rauhallisesti perheensä läsnäollessa. Paikalla olivat siskoksista Ruth ja Anita, mutta Bonnie ei päässyt sairaalaan ajoissa.

Viime vuonna June Pointer määrättiin vieroitushoitoon, kun hänen hallustaan löydettiin kokaiinia.

Pointer Sisters -nelikko oli yksi maailman suosituimmista yhtyeistä 80-luvun alkupuolella. Yhtye tuotti useita hittejä, joista tunnetuimpia ovat edelleen yökerhojen vakiotavaraa olevat Jump (For My Love) ja I´m So Excited. Muita yhtyeen hittejä olivat Automatic, I Need You ja Fire.

Yhtye palkittiin urallaan myös kolmella Grammy-pystillä ja lukuisilla kulta- ja platinalevyillä. Vuodesta 1977 lähtien yhtye oli kolmikko, kun Bonnie suuntasi soolouralle jo ennen varsinaista kansainvälistä läpimurtoa. Tosin jo ensimmäinen, vuonna 1973 julkaistu albumi sisälsi hittikappaleen Yes We Can, Can.