Menestyssarjat ilmaiseksi netistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisin menestyssarjojen nettilataaminen kuormittaa kovasti sekä maailmanlaajuista tietoverkkoa, että viranomaisten ja elokuva-alan ammattilaisten hermoja. Walt Disney Company on nyt päättänyt muuttaa asian ja suunnittelee nyt suosikkisarjojen jakamista ilmaiseksi internetissä.

Televisiokanava ABC tulee jakamaan toukokuun alusta lähtien Täydelliset naiset ja Lost -menestyssarjojen jaksoja omilla verkkosivuillaan. Lisäksi mukana ovat mahdollisesti myös Rouva Presidentti ja Alias. Uuden mullistavan palvelun ansaintalogiikka löytyy ohjelmien sisällä olevista mainoskatkoista, joita ei voi kelata.

Kyse on aluksi vain kahden kuukauden kokeilusta. Vielä ei ole tietoa toimiiko ohjelmien lataus myös Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Suomalaisia toki kiinnostaa, että sarjojen jaksot tulevat lailliseen nettijakeluun jo ensiesitystä seuraavana päivänä. Tämä voi aiheuttaa harmaita hiuksia Suomessa sarjoja esittävälle Neloselle, mikäli ohjelmia voi katsoa myös Suomessa. Suomen televisiossa jaksot nähdään jopa vuosia ensiesityksen jälkeen.