Hiphop-tähden surmaaja selvisi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tiistaina Detroitissa ammuttu hiphop-tähti Proof on silminnäkijöiden mukaan itse aloittanut kuolemaansa johtaneen ammuskelun. Viranomaiset vahvistivat eilen, että D12-artistiryhmän jäsen avasi tulen ensimmäisenä kiivaan sananvaihdon ja käsirysyn jälkeen.

Detroit Free Pressin mukaan Proof löi 35-vuotiaan Keith Benderin maahan, minkä jälkeen hän ampui miestä kerran. Tämän jälkeen ravintolan 28-vuotias portsari Mario Etheridge ampui kuolettavasti Proofia. Etheridge ilmoittautui itse poliisille lyhyen pakomatkan jälkeen.

– Proof löi miehen maahan ja siirtyi seisomään hänen päälleen ase kädessä. Proof ampui ensimmäisenä. Sen jälkeen Proofia ammuttiin neljä kertaa. Kaksi kertaa päähän ja kaksi kertaa vatsaan, AllHipHop.comin haastattelema lähde kertoi.

Poliisin mukaan Proofilla ei ollut aseenkantolupaa pistooliinsa. Bender on edelleen kriittisessä tilassa päähän osuneen luodin takia.

Välikohtaus sattui 8 Mile -elokuvastakin tutun C.C.C. -klubin edustalla tiistaiaamuna kello 04.30. Poliisin mukaan klubi oli tuohon aikaan laittomasti avoinna. 32-vuotias Proof, oikealta nimeltään Deshaun Holton, kiidätettiin paikalta yksityisautolla sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Hiphop-tähti Eminem on murtunut parhaan ystävänsä poismenosta. Proof näytteli suurta roolia Eminemin nousussa hiphop-tähdeksi. Siten onkin Ironista, että Proof kuolee Eminemin Like Toy Soldiers musiikkivideossa. Proof nähdään sivuosassa myös 8 Mile -elokuvassa ja hän on esikuvana eräälle elokuvan roolihahmolle, Mekhi Pfeifferille.

Proofin oli määrä suunnata myöhemmin tässä kuussa studioon työstämään D12-ryhmän kolmatta albumia.